Rouwfotografie

Foto's helpen bij het rouwproces. De herinneringen aan een gedeeld moment van verdriet zijn belangrijk om te koesteren. Door af en toe foto's erbij te pakken kun je het verlies op eigen tempo een plekje geven. Na verloop van tijd resteert er een herinnering aan een speciale dag, een aandenken aan een bijzonder afscheid.
_SCD1020

"Als iets liefs ons verlaat, blijft de liefde."

Waarom rouwfotografie?
Mijn doel van fotografie is het vastleggen van emotie, details vangen die op het eerste oog niet zichtbaar zijn. Op een uitvaart komt er ontzettend veel af op nabestaanden. De periode van afscheid, de dagen voorafgaand aan de uitvaart en de dag van de uitvaart gaan vaak als een roes aan je voorbij. Aan mij daarom de taak om dan ook juist de details vast te leggen. Denk aan een troostende arm om iemand heen, een traan die een oog verlaat of de aanblik van een nietsvermoedend kind. Allemaal onderdeel van het afscheid van een dierbare die je ontgaan als je zelf afscheid moet nemen. Gedurende een uitvaart probeer ik daarom de volledige omgeving in me op te nemen.

"One misty morning i'm gonna write your name in the sky"

Foto’s helpen bij het rouwproces. De herinneringen aan een gedeeld moment van verdriet zijn belangrijk om te koesteren. Door af en toe foto’s erbij te pakken kun je het verlies op eigen tempo een plekje geven. Na verloop van tijd resteert er een herinnering aan een speciale dag, een aandenken aan een bijzonder afscheid. Tijdens de ceremonie blijf ik op de achtergrond en ben zo onzichtbaar aanwezig. Verdere vragen omtrent rouwfotografie beantwoord ik graag.